Programarea fermierilor la APIA

 Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a transmis deja la Centrele județene APIA din țară cine sunt primii fermieri care trebuie programați pe primele liste pentru depunerea cererii unice de plată pentru subvențiile agricole aferente acestui an.
Campania de depunere a cererii unice de plată începe la data de 1 martie 2019 și se va încheia la data de 15 mai 2019. 

Astfel, până la data de 25 martie 2019, sunt programați pentru cererea unice pentru subvenții fermierii care exploatează până la limita de 10 hectare de teren agricol. Nu contează dacă acești fermieri au și suprafațe de pășune pentru care solicită subvenția pe suprafață, aferentă anului 2019, iar acestea sunt mai mari de 10 hectare. Așadar, micii fermieri, indiferent că dețin sau nu pășune, că solicită sau nu subvenții și pentru suprafețe de pășune mai mari de 10 hectare, vor fi primii pe listele APIA.  

Mesajul APIA pentru fermierii români care vor solicita subvenții anul acesta este:  

Înainte de a veni la Centrul APIA, vă recomandăm să verificaţi în Registrul Agricol situaţia terenului pe care îl utilizaţi, la Primăria unde îl aveţi înregistrat.

Dacă aveţi animale în exploataţie, asiguraţi-vă că datele aferente acestora sunt actualizate în Registrul Naţional al Exploataţiilor (RNE) (medic veterinar concesionar / asociaţie / propriile evidenţe, dacă sunteţi utilizator SNIIA).

NU UITAŢI! Înainte de a semna, verificaţi încă o dată Cererea Unică de Plată sector vegetal şi zootehnic.

Instruirea angajaților APIA pentru Campania 2019 începe pe data de 17 februarie 2019 și se desfășoară, în trei serii, la Sinaia.